De lletres o de ciències?

desembre 28, 2012 Per En Ciència, Edició 8 comentaris

De vegades encara hi ha algú que em pregunta si sóc de lletres o de ciències. I la resposta no és tan senzilla…

En el món editorial, alguna gent –cada vegada menys– se sorprèn de què fa una biòloga dedicant-se a fer llibres. Quan els dic que, sobretot, faig llibres educatius i de divulgació, ja es queden més tranquils. Però en el fons crec que em segueixen veient com un peix fora de l’aigua.

Els amics de ciències, que encara em veuen com un d’ells, de tant en tant m’interroguen sobre què fa exactament una editora. Les meves explicacions deuen ser llargues i avorrides perquè sembla que no queden fixades en els seus cervells científics. Inexorablement, al cap d’uns mesos o anys, em tornen a fer la mateixa pregunta.

Però potser saber si ets de lletres o de ciències és més senzill del que sembla, almenys en el meu cas. Genèticament sóc una combinació al 50 % de gens de ciències i de lletres, i la influència de l’ambient també és força clara! Vaig passar la infància a cases plenes de llibres, tant de ciències com de lletres. I de gran comparteixo vida i prestatges amb un devorador de pàgines, que també té un gran esperit científic.

Per tot plegat, crec que puc dir que sóc de lletres i de ciències, o potser viceversa. I com que segur que no sóc l’única al món, en aquest bloc hi trobareu les meves recomanacions, propostes i reflexions sobre el món de les lletres i també de les ciències. Espero que us agradin!

8 Responses to De lletres o de ciències?

 1. Com a geologa que també devora pàgines (científiques i no científiques…) em sembla una unió (la de lletres i ciències) emocionant i sobretot rellevant. Friso per seguir el teu bloc i el teu projecte!

  Respon
 2. UAU!
  M’encanta el què has escrit i ho comparteixo plenament!! Com si ho hagués escrit jo mateixa…
  Molta sort Laura!
  B.

  Respon
 3. Visc envoltat de paios de ciències que són lectors voraços… Enhorabona pel web, Laura. M’encanta!

  Respon
 4. Boníssima pregunta! Sempre ho he dit, que no són exclusives, les ciències i les lletres, que és molt reduccionista per part d’algú dir que és de ciències o de lletres. Vaig fer ciències pures a l’institut, però m’encantava quan fèiem sintaxi o filosofia, i l’alemany que estudiava en aquell moment… Vaig fer 1 any i mig de Química a la universitat, però vaig veure que havia d’anar cap a una altra banda. Així vaig diplomar-me en Logopèdia i després en Lingüística, per saber més de llenguatge. Però vaig descobrir un món impressionant: la vessant més sociològica, però també la neurolingüística, passant per la fonologia o la gramàtica generativa i la lògica! I paral·lelament, el meu interès per la nutrició i la salut, m’han portat a estudiar dietètica natural i coaching nutricional… Què faig ara? De tot! Correccions, traduccions, classes, assessoraments nutricionals, escric als dos blogs que tinc… De llenguatge http://creativitatbellesallenguatge.blogspot.com.es/ i de nutrició i salut vidadesaborautentic.com/.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


× 1 = 3